Bureau

Met een sterke voorliefde voor mooie architectuur en techniek werken werken wij met passie bouwkundig gebouwen technisch uit in Autodesk Revit. Gespecialiseerd in parametrisch modelleren van 3d modellen, bouwkundige uitwerking, samen werken met andere disciplines en informatie modellen . Ramon Zuidersma heeft jaren lang bij goede bureaus gewerkt waar de architectuur lat erg hoog ligt. De vertaling van het ontwerp naar het technische verhaal verloopt dan ook soepel.

Spacelines heeft veel ervaring opgedaan in het parametrisch 3d modelleren van grote tot kleine gebouwen. Vooral bij de wat grotere gebouwen in de zakelijke markt kunt u denken dat er modelleerafspraken zijn zoals ILS basis, level of detail (LOD) afspraken, BIM protocollen, afspraken  gemaakt volgens de stichting NLRS (Nederlandse Revit Standaarden). Het is maar net wat de opdrachtgever wil, wij hebben hier ruime ervaring in.

Spacelines staat voor de beste kwaliteit in de bouwkundige uitwerking en een mooie vlotte samenwerking.

Inzetbaar voor parametrisch modelleren

Bij ons wordt er in Revit parametrisch gemodelleerd, geometrie is in die zin aanpasbaar door parameters. Geometrie die door het invullen van verschillende waarden andere afmetingen en of vormen kunnen krijgen. In Revit is dit in het systeem ingebouwd maar ook geometrie kan zelf ook gebouwd worden middels family’s. Eigenlijk zegt de naam familie het eigenlijk al, door middel van het invoeren van waarden familie van elkaar maar niet helemaal opnieuw gemodelleerd om het gewenste resultaat te krijgen.

Inzetbaar voor 3d modellen & samenwerken

Wij kunnen al in een vroeg stadium ingezet worden, het komt voor dat wij al in het definitieve ontwerp ingezet worden bijvoorbeeld om zo al een calculatie model te modelleren voor de aannemer maar ook gewoon omdat in een later stadium de andere disciplines ook met Revit werken.

Wij werken al onze BIM projecten uit op het BIM 360 design platform. Dit is een platvorm naast Revit waar elke discipline uitgenodigd kan worden in het bouwproces om mee te kijken en te gaan samenwerken. De opdrachtgever kan zelfs meekijken in de modellen en erdoorheen lopen als een video spel.

Grote voordeel is als iedere discipline met Revit werkt optimaal kan samenwerken omdat de modellen centraal zijn opgeslagen en op iedere gewenst moment de laatste stand opgevraagd kan worden bij een publish.

Clash control = problemen oplossen

Samenwerken met de wat grotere projecten gebeurt veel dat iedere discipline een eigen model levert, oftewel een aspect model. De aannemer gebruikt deze modellen om ze met elkaar te clashen om vroegtijdig knelpunten te zien en op te lossen. Wij zorgen dat onze Revit model juist wordt geexporteerd naar IFC volgens afspraken die gemaakt zijn in het BIM protocol, ILS basis en eventuele overige afspraken. Dit kost naast het gebouw bouwkundig uitwerken extra tijd maar uiteindelijk verdien je hier geld mee terug door een vlot voorbereidings proces. Wij zijn gewend om met applicaties zoals BIMCollab te werken voor de clashes die een BIM coördinator/specialist heeft aangemaakt .

2d tekenwerk

Door het modelleren van een 3d model is in elke fase van het bouwproces het mogelijk om 2d tekenwerk uit het model te genereren en te annoteren. Wij kunnen kunnen voor de opdrachtgever een DO set, omgevingsvergunning set, technisch ontwerp / bestek tekeningen en uitvoering set verzorgen.

Team

 

Spaclines werkt als een team intensief samen met MeModeling & Bouwkundig Bureau van Veen. Zo kunnen wij meerdere projecten aannemen en staan wij sterker als bijvoorbeeld meerdere projecten tegelijkertijd gaan lopen. Samenwerking gaat via het BIM 360 design platvorm.

Spacelines

Ramon Zuidersma, founder of Spacelines

Memodeling

Spacelines werkt samen met MeModeling

Bouwkundig bureau van Veen

Spacelines werkt samen met Bouwkundig Bureau van Veen

Projecten

Kunstenpand ‘Hart van Zuid’ te Rotterdam

September 2016 – heden

 

Steentilstraat te Groningen

sep. 2018 – nov. 2018

 

Leerpark te Alphen a/d Rijn

jan. 2018 – sep. 2018

Woldring 430 appartementen te Groningen

nov. 2017 – jul. 2018