Bouwvak 2019

Dit jaar ben ik afgereisd naar Indonesië om een rondreis te maken en als afsluiting mijn familie bezocht in Jakarta.

Jakarta een stad met hele grote contrast verschillen tussen arm en rijk, een stad met meer dan 10 miljoen inwoners. De 17e en 18e van de maand augustus wordt onafhankelijkheid gevierd van Indonesië en het Monumen Nasional (afkorting: Monas) is een 137 m hoge toren in het centrum van Jakarta en symboliseert de strijd voor de onafhankelijkheid van Indonesië. Het monument is gelegen op het Medan Merdeka, het voormalige Koningsplein.

Met de lift ben ik naar boven gegaan en op de top heb je een mooi uitzicht over de stad waar maar geen eind aan lijkt te komen. Aan veiligheid is niet echt gedacht, een lift is aanwezig maar een vluchttrap ontbreekt, eigenlijk best wel een eng idee.

De bouw begon op 17 augustus 1961 onder het bewind van Soekarno en was klaar op 12 Juli 1975 onder het bewind van Soeharto. Op de top is een bronzen vlam geplaatst van 14,5 ton die met 35 kg goud is bekleed.

Mijn roots liggen in Indonesië het voelt als thuis maar aan de andere kant ook weer niet. Morgen weer lekker beginnen aan lopende projecten en met weemoed terugdenken aan de mooie herinnering van de vakantie.